εφταζυμο φωτο 1068x536
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΛΥΜΝΟΣ

Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μ.Μουσελλής για Πιστοποίηση του εφτάζυμου Καλύμνου, ως προϊόν “προστατευόμενης Γεωγραφικής ένδειξης”.

Κοινοποίηση

Στην πρόσφατη επίσκεψη στο Επαρχείο Π.Ε.Καλύμνου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης Φιλήμονας Ζαννετίδης , έκανε αποδεκτή την εισήγηση του Επάρχου Μουσελλή Εμμανουήλ και το αίτημα του Προέδρου του Συλλόγου αρτοποιών Καλύμνου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», Σουλούνια Μικέ, για πιστοποίηση του Εφτάζυμου ψωμιού της Καλύμνου, ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αναγνωρίζοντας την αξία, τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του προϊόντος, μετά την απαραίτητη έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής, θα αναλάβει τη δαπάνη της μελέτης τεκμηρίωσης και της σύνταξης του σχετικού φακέλου. Με αυτό τον τρόπο, το περιζήτητο εφτάζυμο του νησιού, θα μπορεί να ταξιδέψει παντού, εισφέροντας επιπλέον πόρους στους αρτοποιούς του νησιού, ενώ παράλληλα θα προβάλλει θετικά το νησί της Καλύμνου .

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου της ΠΕ Καλύμνου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κασσελάκης σε Τσακλόγλου: Ας δώσουν οι υπουργοί και οι υφυπουργοί το καλό παράδειγμα του μεροκάματου

Η Κάλυμνος εόρτασε την 199η επέτειο της νικηφόρας Ναυμαχίας του Γέροντα

Αίας Μανθόπουλος: Την Παρασκευή στην Παιανία η κηδεία του ηθοποιού