Την εξήγηση μας τη δίνει με ανάρτηση του, ο καλός φίλος Σακελλάρης Καμπούρης στην οποία αναφέρει:

Ο Σακελλάριος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας είχε, πολύ αυξημένες και εκτεταμένες, αρμοδιότητες, αφού ήταν υπεύθυνος επί της σακέλλης =πορτοφόλι, ταμείο, δηλαδή του αυτοκρατορικού (δημοσίου, θα λέγαμε σήμερα) ταμείου, με ευθύνη τη συγκέντρωση και διάθεση πόρων. Ενώ, ως εκκλησιαστικό αξίωμα –γιατί υπήρχε και Σακελλάριος επί εκκλησιαστικών– ήταν επικεφαλής του ταμείου της Μεγάλης Εκκλησίας της Βασιλεύουσας, δηλαδή της Αγίας Σοφίας και υπεύθυνος της πατριαρχικής σακέλλης, όπου φυλάσσονταν έγγραφα που πιστοποιούσαν περιουσιακά δικαιώματα του Πατριαρχείου.αξιωματούχος του βυζαντινού κράτους, επίσημος ταμίας των βασιλικών χρημάτων.Κάτι ως θησαυροφύλακας. υψηλόβαθμος πατριαρχικός αξιωματούχος με εποπτικά και ελεγκτικά καθήκοντα σε μοναστηριακά και οικονομικά ζητήματα,με λίγα λόγια..Αξίωμα φωτιά και λαύρα δηλαδή!έΈφερε μάλιστα επίσης,το πρόθεμα μέγας και αντικατέστησε τον μέγα σκευοφύλακα ως δεύτερος σημαντικότερος αξιωματούχος του Πατριαρχείου τίτλος που υπάρχει ακόμα και αποδίδεται και στις μέρες μας…
Τώρα,η Κάλυμνος,η ιδιαίτερη πατρίδα μου,ήταν μία απο τις Εξαρχείες του Βυζαντίου,με αποτέλεσμα,στα χρόνια που πέρασαν, μερικά ονόματα ή και τίτλοι απο εκείνη την εποχή, να παραμείνουν και σημερινά. {π.χ.Σακελλάριος,,Πανορμίτης(Παλεριμιώτης)=απο τον πάνω όρμο-πιθανόν ο Βόρειος, Νομικός(Μικές),Νικήτας, Νικητάδαινα=γυναίκα του Νικήτα. Φωκαϊνα=γυναίκα του Φωκά,
Σκευοφύλακας(Σκεύος-Σσεφίλης) Καστροβακίνα(Βακίνα)=γυναίκα του κάστρου, Νομική,,Γραμματική,Καλοτίνα(καλή γυναίκα) κ.α.}
Στην Κάλυμνο, υπάρχει η θαυματουργή εικόνα του Αη Παντελέμονα, που είναι μαζί με τον Αη Νικόλα και τον Αη Σάββα τον Καλύμνιο, οι αγαπημένοι του νησιού μου!
Ο Αη Παντελέμονας λοιπόν, διετέλεσε μέγας Σακελλάριος του Πατριαρχείου ως τίτλος, γι αυτό, οι έχοντες το όνομα Σακελλάριος,στην Κάλυμνο,γιορτάζουν στις 27 Ιούλη την ημέρα γιορτής του πολιούχου μας Αη Παντελέμονα!
(αυτά, επειδή αρκετοί φίλοι με έχετε ρωτήσει για το όνομα μου και εάν εορτάζει κάποια μέρα, μαζί με κάποιον άγιο.)