5340
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΛΥΜΝΟΣ

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος και βύθισή του στην Κάλυμνο

Κοινοποίηση

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου ”ΡΙΝΑΣ” Βαθέως ν. Καλύμνου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη, σε ένα εκ των οποίων επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και ένα Ρ/Κ σκάφος.

Οι ανωτέρω επιβαίνοντες του Θ/Γ σκάφους περισυνελέγησαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Βαθέως ν. Καλύμνου, ενώ το εν λόγω σκάφος βυθίστηκε, σε βάθος περίπου δεκαπέντε μέτρων (15μ.).

Από το εν λόγω περιστατικό προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση και ενεργοποιήθηκε άμεσα το σχετικό τοπικό σχέδιο, ενώ ποντίστηκε πλωτό φράγμα.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του ανωτέρω Θ/Γ σκάφους, κατά παράβαση του άρθρου 264 Π.Κ. (εμπρησμός), της παρ. 02 του άρθρου 277 Π.Κ. (πρόκληση ναυαγίου), του άρθρου 291 Π.Κ. (επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών) σε συνδυασμό με το άρθρο 28 Π.Κ. (αμέλεια) και του Π.Δ. 55/1998 (προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος).

ΠΗΓΗ: voicels.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σύλληψη ενός άνδρα στην Κάλυμνο για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και παράνομη είσοδο στη χώρα

Νέα ανακοίνωση από Π.Ε.Ν.Ε.Ν για το “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ”: Οφειλές δεδουλευμένων 170.000 ευρώ σε 10 άτομα.- ΑΝΕΚ: Το ταμείο είναι μείον, δεν υπάρχουν χρήματα!

Πρόστιμα 2.000.000 σε πολυεθνικές για αθέμιτη κερδοφορία – Σκρέκας: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου