202305031350332157
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΟ: «Αναπόσπαστο μέρος της ομοσπονδίας η διαιτησία»

Κοινοποίηση

Μήνυμα σε Κυβέρνηση και Super League ότι η διαιτησία αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητά της έστειλε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσω ανακοίνωσής της το μεσημέρι της Τετάρτης (28/06).

Σε μία περίοδο που βρίσκεται στο προσκήνιο το ζήτημα της επαγγελματικής διαιτησίας, η ΕΠΟ υπενθύμισε με ανακοίνωσή της τι προβλέπουν οι κανονισμοί της FIFA και της UEFA σχετικά με την οργάνωση και την ανάπτυξη της διαιτησίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την εφαρμογή του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας, για την αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων, ανακοινώνουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 1ε του Καταστατικού της FIFA και το αντίστοιχο άρθρο 3 παρ. 2 των κανονισμών Διαιτησίας της FIFA: “Η οργάνωση, οι κανονισμοί και η ανάπτυξη της διαιτησίας πρέπει να τελούν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο της Ομοσπονδίας – μέλους και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εμπίπτει στην εποπτεία ή τον έλεγχο άλλων φορέων, όπως οι Λίγκες ή οι Κυβερνήσεις”.

Επίσης, σύμφωνα με το Παράρτημα Α (Α.1) της Referee Convention της UEFA: “Η επιτροπή διαιτητών πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δομής της εθνικής Ομοσπονδίας και να έχει την αποκλειστική ευθύνη για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διαιτησία στην επικράτεια της εθνικής Ομοσπονδίας, με πλήρη ανεξαρτησία από τις Λίγκες, τους συλλόγους και την κυβέρνηση”».//Α.

Πηγή: ertsports.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Θεατρική παράσταση – δραματοποίηση δημοτικών τραγουδιών από την ΘΟΚ για τους μαθητέςτης Καλύμνου

Γάζα: Δύο ισραηλινούς ομήρους ετοιμάζεται να απελευθερώσει η Ισλαμική Τζιχάντ

Σε “ομηρεία” συνεχίζουν να παραμένουν εννέα(9) ναυτικοί του πλοίου “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ”.