kalymnos24.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση του ν/σ για τα ομόφυλα – Κατέγραψε τις λιγότερες απώλειες στην ψηφοφορία

Κοινοποίηση

Τις λιγότερες απώλειες από όλα τα κόμματα κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Απείχαν οι κ.κ. Παύλος Πολάκης και Όθωνας Ηλιόπουλος, «παρών» από τη Νίνα Κασιμάτη. Την ικανοποίηση για τη ψήφιση του νομοσχεδίου εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης και το γιόρτασε μετά τα μεσάνυχτα σε μπαρ της Αθήνας.

Την ικανοποίησή τους για την ψήφιση του νομοσχεδίου εκφράζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν λόγο για ημέρα δικαίωσης των αγώνων για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέγραψε τις λιγότερες απώλειες από όλα τα κόμματα στην ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε γνωστό μπαρ της Αθήνας ο κ. Κασσελάκης γιόρτασε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου και σε δήλωσή του σημείωσε ότι η Ελλάδα προχωράει και γίνεται μία σύγχρονη κοινωνία. Προσερχόμενος τόνισε ότι το νομοσχέδιο όσον αφορά στο πολιτικό του κομμάτι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περνούσε. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ, είπε, θα περνούσε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε, παρότι ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, να σχολιάσει την αποχή Πολάκη από την ψηφοφορία, σημειώνοντας ότι ξέρω να μιλάω μόνος μου.

Μόλις τρεις απώλειες κατέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ στην χθεσινή ψηφοφορία, δύο αποχές των κύριων Πολάκη και Ηλιόπουλου και το «παρών» της κυρίας Κασιμάτη.

Μένει να ειδωθεί πώς θα μεταφραστεί το μήνυμα που είχε στείλει πριν την ψηφοφορία ο κ. Κασσελάκης οπότε και είχε μιλήσει για συνέπειες σε όσους δεν ψηφίσουν ή απέχουν.

Ο κύριος Πολάκης με μία δήλωση χθες (15/2) το βράδυ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους απείχε από την ψηφοφορία, εστιάζοντας κυρίως στην τεκνοθεσία και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης κύησης.

Και προσθέτει ο κ. Πολάκης, σχολιάζοντας τον θόρυβο γύρω από το όνομα του: «σε ένα νομοσχέδιο όπου δεκάδες βουλευτές διαφοροποιήθηκαν είναι πραγματικά αστείο ο θόρυβος να γίνεται πάλι για τη δική μου στάση. Η επιχειρούμενη προσπάθεια να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο κενό. Ενωμένοι θα πάμε στο συνέδριο, το οποίο θα είναι και το εφαλτήριο για την ανασυγκρότηση και την επανεκκίνηση του κόμματος στον δρόμο για τις ευρωεκλογές».

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του κυρίου Πολάκη στο Facebook που δήλωσε ότι ο λόγος που αποσύρθηκε από την ψηφοφορία είναι ότι είχε σοβαρό προγραμματισμένο χειρουργείο.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου

Πρόσκληση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της δημοτικής επιτροπής

Ουγγαρία: Πώς το κλείσιμο της ευρωπαϊκής στρόφιγγας χρηματοδότησης από την Κομισιόν οδηγεί σε «πειθάρχηση»