kalymnos24.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΑΛΥΜΝΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάλυμνος: Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ – “Στο στόχαστρο οι καρκινοπαθείς. Μεθοδεύεται η κατάργηση πολλών ογκολογικών φαρμάκων”

Κοινοποίηση

Τη μεθόδευση κατάργησης από το Υπουργείο Υγείας πολλών ογκολογικών φαρμάκων που λαμβάνουν οι πάσχοντες από καρκίνο, καταγγέλλει η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καλύμνου επικαλούμενη δήλωση του αρμόδιου υπουργού σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων στην Τρίπολη ότι «τα ¾ των ογκολογικών φαρμάκων που γράφουν οι γιατροί δεν τα χρειάζονται οι ασθενείς»

Μάλιστα, συμπληρώνει η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε αλλαγές και αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, ενώ υποστήριξε πως, «η φαρμακευτική δαπάνη συνεχώς αυξάνεται και οι καινοτόμες θεραπείες είναι εξαιρετικά ακριβές, κατηγορώντας παράλληλα το ΙΦΕΤ για «αλόγιστη δαπάνη.»

‘’Δεν αποτελεί πλέον είδηση ούτε μας προκαλεί έκπληξη, η αναλγησία με την οποία η παρούσα Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή, εκμηδενίζοντας με κάθε ευκαιρία την αξία της’’, υπογραμμίζει η Συντονιστική Επιτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νησί .

Ταυτόχρονα επικρίνει τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση από ιατρικό, νοσηλευτικό βοηθητικό προσωπικό των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στο Ν. Αιγαίο (Κάλυμνο, Θήρα, Νίσυρο ,Πάρο, Κως) και τη κατάργηση των ελικόπτερων του ΕΚΑΒ από τις πτητικές βάσεις της Σύρου και της Ρόδου, με τους πολίτες να κινδυνεύουν σε καθημερινή βάση.

‘’Όταν τα οικονομικά μεγέθη μπαίνουν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές, τη στιγμή που διασπαθίζονται τεράστια ποσά σε απευθείας αναθέσεις, όταν η αυτονόητη στήριξη των πασχόντων συμπολιτών μας χαρακτηρίζεται «αλόγιστη δαπάνη» τότε καιρός είναι να στείλουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα απαλλαγής από την πιο ανάλγητη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.’’ υπογραμμίζει η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγή: http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακά εργαλεία κατά του λαθρεμπορίου 

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Νέο Δελχί: Εφαλτήριο σύσφιξης των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Ινδίας

Νέα Αριστερά: Αύριο η πρώτη σύσκεψη των στελεχών