kalymnos24.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΑΛΥΜΝΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάλυμνος: Ο κορυφαίος αναρριχητικός προορισμός με τις απόμερες όψεις και τα μοναδικά μονοπάτια

Κοινοποίηση

Η Κάλυμνος αναδεικνύεται σε κορυφαίο παγκόσμιο αναρριχητικό προορισμό, ενώ αξίζει να ανακαλύψει κανείς τα υπέροχα μονοπάτια της.

Είναι το νησί με τις αναρίθμητες απόμερες όψεις και τις ανέγγιχτες παραλίες που προσφέρει ένα ανεξάντλητο πεδίο για περπάτημα. Το άγριο ανάγλυφό της έχει συνηγορήσει στη διατήρηση των παλιών μονοπατιών και των παραδοσιακών οικισμών με τα διάσπαρτα εκκλησάκια και τα μοναστήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Διακομιχάληγυμναστή, τέτοιου είδους πεζοπορίες διοργανώνονται συχνά με τη συμμετοχή δεκάδων ανθρώπων, γεγονός που αποτελεί τονωτική ένεση στην οικονομία του νησιού, καθώς οι περισσότεροι το επισκέπτονται εκτός τουριστικής περιόδου.

Οι δρόμοι της Καλύμνου είναι ιδανικοί για πεζοπορία σε κάθε άκρη του νησιού, καθώς προσφέρουν τη θέα του καθαρού ουρανού και της καταγάλανης θάλασσας, είτε είναι γαλήνια είτε φουρτουνιασμένη. Τα μονοπάτια από τις Μυρτιές προς το Μασούρι, κόβουν την ανάσα, καθώς και εκείνα που βρίσκονται στην περιοχή από τις Μυρτιές προς τον Εμπορειό ή την Παλιόνησσο, για όσους αντέχουν το περπάτημα.

Το μονοπάτι από τα Αργινώντα προς τα Στημένια είναι επίσης καταπληκτικό, καθώς ο περιπατητής μπορεί να θαυμάσει από ψηλά τόσο τη δυτική όσο και την ανατολική πλευρά του νησιού και έχει τη δυνατότητα να διακρίνει πολύ καθαρά τα Τουρκικά παράλια.

Πηγή: http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πρόσκληση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της δημοτικής επιτροπής

The Special Problems of Heart Disease in Older Men

admin