Image 110 696x398
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΛΥΜΝΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με πολλά ερωτηματικά η αγορά μεταχειρισμένου βυτιοφόρου οχήματος από τη ΔΕΥΑΚ, 10 ημέρες πριν τις εκλογές, με διαδικασίες “fast track”!

Κοινοποίηση

Δέκα(10) μόλις ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, η ΔΕΥΑ Καλύμνου με διαδικασίες “fast track” προέβη στην αγορά μεταχειρισμένου βυτιοφόρου οχήματος μεταφοράς πόσιμου νερού.

Η αγορά πραγματοποιήθηκε δια απευθείας αναθέσεως σε ιδιώτη (Έμπορο-Αυτοκινητιστή) που εδρεύει στην Αθήνα και η αξία της αγοράς είναι 35.017,60 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)

Μία αγορά που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν, για τον τρόπο αγοράς και τις βιαστικές κινήσεις που έγιναν από τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.

Παρουσιάζουμε ενδεικτικά κάποια στοιχεία με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η αγορά και τις βιαστικές κινήσεις:

Με απόφαση που υπογράφει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτριος Διακομιχάλης, στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 ,μόλις 11 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, εγκρίνεται η μελέτης Νο 8 ,προμήθειας μεταχειρισμένου βυτιοφόρου οχήματος μεταφοράς πόσιμου νερού. Φορτηγό DIESEL με βυτίο ανοξείδωτο κατηγορίας 316 για πόσιμο νερό, με ωφέλιμο φορτίο 16 κυβικών. Επίσης πλην της έγκρισης της μελέτης αποφασίζεται και η εκτέλεσης της!
Παραθέτουμε τη σχετική απόφαση ως έχει ,όπου το τελευταίο σχετικό είναι η προσφορά του ιδιώτη, που φέρει ημερομηνία την προηγούμενη ημέρα, την 26 Σεπτεμβρίου 2023

Την ίδια ημέρα 27 Σεπτεμβρίου 2023 ,με απόφαση που υπογράφει ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νικήτας Γιαννικουρής γίνεται δέσμευση του ποσού των 35.017,60 ευρώ για την ανάληψη της υποχρέωσης της δαπάνης αγοράς του Βυτιοφόρου οχήματος. Δείτε τη σχετική απόφαση.

Επίσης την ίδια ημέρα 27 Σεπτεμβρίου 2023, υπογράφεται από το Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Δημήτριο Διακομιχάλη, η απόφαση “Ανάθεσης για την προμήθεια μεταχειρισμένου βυτιοφόρου οχήματος μεταφοράς νερού στον εν λόγω ιδιώτη.” Μάλιστα στην απόφαση γίνεται η παρακάτω αναφορά:

Την ανάθεση για την προμήθεια μεταχειρισμένου βυτιοφόρου οχήματος μεταφοράς πόσιμου νερού DIESEL TURBO, από ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ, με Α.Φ.Μ.: 126556900, Δ.Ο.Υ.: Περιστερίου, Δ/νση: Σανταρόζας 21, τ.κ. 13123, Πετρούπολη, τηλ.: 6977021395 « ανάθεση για την προμήθεια μεταχειρισμένου βυτιοφόρου οχήματος MAN26343 με service γενικό, λάστιχα, σωληνώσεις ελεύθερης ροής και βοηθητικές πλαϊνές σωληνώσεις, κεντρόφυγα παροχής νερού, βαφή και ηλεκτρολογικό έλεγχο».

Η αξία του βυτιοφόρου οχήματος ανέρχεται στην τιμή των 28.240,00€ πλέον ΦΠΑ 24%. Σύνολο: 28.240,00€Χ24% (6.777,60€)= 35.017,60€

Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα της απόφασης:

  1. Μετά από 2 ημέρες και μόλις 9 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτριος Διακομιχάλης και ο ιδιώτης, υπογράφουν τη Σύμβαση ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ.

Μία από τις υποχρεώσεις του ιδιώτη προμηθευτή, στους όρους της σύμβασης, είναι η κατάθεση Υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/1986 ότι η Επιχείρηση του παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας του οχήματος ΜΑΝ 26343 για έξι (6 μήνες )

Παραθέτουμε απόσπασμα της σχετικής σύμβασης με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου 2023.

  1. Στις 12 Οκτωβρίου 2023 ,4 ημέρες μετά την Α΄Κυριακή των δημοτικών εκλογών που η Παράταξη Διακομιχάλη καταποντίστηκε στην 4η θέση με ποσοστό “12% και κάτι ψιλά”, γίνεται ανάρτηση με φωτογραφίες του βυτιοφόρου οχήματος που συνοδεύεται από διάγγελμα του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Διακομιχάλη όπου αναφέρει μεταξύ άλλων:

Συνεχίζοντας η ΔΕΥΑΚ την αναπτυξιακή της πορεία προμηθεύτηκε ένα βυτίο για νερό 16 κ.μ. Ήλθε πριν τις εκλογές εδώ, δεν θέλαμε όμως να το βγάλουμε και να κυκλοφορήσει για να μην μας κατηγορήσουν ότι το κάνουμε προεκλογικά. Εμείς όπως καταλαβαίνει ο Καλυμνιακός λαός ο οποίος την ψήφο του μας καταδίκασε στην 4η θέση θα μείνουμε όρθιοι,….” Κλείνοντας είπε: ” Έμείς παρ’ ότι χάσαμε τις εκλογές ,θα τα πούμε δημόσια κάποια στιγμή, θα μιλήσω και θα πω ότι οι Καλύμνιοι έκαναν τεράστιο λάθος, το οποίο ελπίζω να μην το βρουν μπροστά τους…

Πράγματι το εν λόγω βυτιοφόρο όχημα ένα μήνα μετά την παραλαβή του από τη ΔΕΥΑΚ, βρίσκεται σε χώρο πλησίον των Γραφείων της Εταιρείας , φρεσκοβαμμένο ,τυλιγμένο με κάποια νάιλον, λόγω των εργασιών που γίνονται στο γειτονικό Δημοτικό Γήπεδο, αλλά και Ακινητοποιημένο.

Ο Μάμας Χαραμαντάς με το φακό του kalymnos-news.gr έκανε σχετικό ρεπορτάζ με το βυτιοφόρο όχημα στο χώρο όπου βρίσκεται ακινητοποιημένο.

Δείτε το σχετικό video με τη διευκρίνηση ,ότι το δημοσίευμα μας δεν αφορά στη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα ή όχι της προμήθειας ενός υδροφόρου οχήματος από τη ΔΕΥΑΚ, αλλά στον τρόπο ,στις διαδικασίες και στις βιαστικές κινήσεις, εκ μέρους της Διοίκησης της Εταιρείας, μόλις 19 ημέρες πριν τις εκλογές για να αγοραστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Προέλαση του Ισραήλ στην πόλη της Γάζας – Τελεσίγραφο Νετανιάχου για ομήρους

Καρδάμαινα Κω: Θάνατος 68χρονου λουόμενου αλλοδαπού.

Κάλυμνος: Εντοπίστηκαν 27 αλλοδαποί σε νησίδα – Συνελήφθη 20χρονος ως διακινητής