kalymnos24.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ”

Κοινοποίηση

Ο Δήμος Καλυμνίων τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση την

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 19.00 στο Κέντρο Πολιτισμού & Ιστορίας. Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ιστορική εξέγερση της ελληνικής νεολαίας εναντίον της δικτατορίας των συνταγματαρχών, που σηματοδότησε την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Την σημαδιακή επέτειο Μισού Αιώνα Πολυτεχνείου, τιμά ο Δήμος μας με εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού & Ιστορίας.

Εξασφαλίσαμε με πρωτόκολλο που υπέγραψε ο Δήμαρχος με την ΕΡΤ από τα αρχεία της τα βίντεο της εξέγερσης, περίληψη των οποίων θα παρουσιάσει στην κεντρική εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού & Ιστορίας την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στις 19.00, ο δημοσιογράφος της Πιέρρος Τζανετάκος.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος του Κέντρου Δρόσος Ταυλάριος , θα παρουσιάσει το θέμα «Πώς έζησαν οι Καλύμνιοι φοιτητές τα γεγονότα της εποχής εκείνης».

Έχουμε επίσης εξασφαλίσει αυθεντικές φωτογραφίες της εξέγερσης που θα εκθέσουμε στον χώρο από 16-18 Νοεμβρίου.

Προτείνουμε στους διευθυντές των σχολείων να αξιοποιήσουν το οπτικοακουστικό υλικό και αν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τις δικές τους εορταστικές εκδηλώσεις στον χώρο.  Σας καλούμε να τιμήσουμε όλοι μαζί τους ήρωες και αγωνιστές της ηρωικής εξέγερσης  της νεολαίας μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Τρίτη 26 Μαρτίου

Π. Μαρινάκης στο ΕΡΤΝews: Ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού – Δεν είμαστε δογματικοί στις πολιτικές μας

Στην Κάλυμνο ο Νίκος Δένδιας για την 199η επέτειο της ναυμαχίας του Γέροντα