κλαδης
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΛΥΜΝΟΣ

Ο Διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Διονύσιος Κλάδης για την πορεία της Σχολής- Ήδη 30 σπουδαστές έχουν πάρει πτυχίο.

Κοινοποίηση

Σήμερα 26 Ιουλίου 2023,επισκεφτήκαμε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου και είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με το Διοικητή της Σχολής Πλωτάρχη ΛΣ Διονύσιο Κλάδη για την πορεία της Σχολής, για την χρονιά που πέρασε αλλά και για το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Ο Διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου με πολύ ευγένεια και διάθεση μας ενημέρωσε και έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία.

Όπως μας είπε ήταν μία καλή χρονιά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και ο αριθμός σπουδαστών και για τα 4 έτη κινήθηκε στα 210 άτομα. Στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί και κατά τη φετινή περίοδο.

Μέχρι τώρα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και αποφοιτήσει επιτυχώς παίρνοντας το πτυχίο τους 30 νέοι καπετάνιοι, αρκετοί εκ των οποίων ήδη εργάζονται. Άλλοι τόσοι βρίσκονται στη διαδικασία ολοκλήρωσης, αφού πετύχουν σε κάποια μαθήματα που “χρωστούν” .

Από πλευράς Διοικητικού προσωπικού (ένστολοι) έχουν καλυφθεί τα κενά και στο νέο ακαδημαϊκό έτος έχει ζητηθεί να εγγραφούν και να φοιτήσουν 70 σπουδαστές ,αριθμός διπλάσιος από τον περσινό.

Από πλευράς εκπαιδευτικού προσωπικού βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 2 μόνιμων Καθηγητών.

Από τις 24 Ιουλίου έχει προκηρυχθεί η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού (ωρομισθίου) αφορά σε 13 καθηγητές εκ των οποίων οι 7 είναι καπεταναίοι και οι υπόλοιπες θέσεις για Μαθηματικό, Φυσικό, Πληροφορικής , Αγγλικής Φιλολογίας, Νομικής, Ναυπηγό ή Μηχανολόγο Μηχανικό. Η υποβολή των αιτήσεων είναι μέχρι τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023.

Δείτε ολόκληρη την προκήρυξη πατώντας εδώ

Κλείνοντας ο διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου έκανε έκκληση σε Πλοιάρχους συνταξιούχους ή εν ενεργεία να ενδιαφερθούν για να καλύψουν τις 7 θέσεις που προκηρύσσονται, προσφέροντας αφενός τις γνώσεις τους στους σπουδαστές και τις υπηρεσίες του στην ΑΕΝ του νησιού και αφετέρου να λάβουν υπ’ όψιν ότι υπάρχει και οικονομικό κίνητρο και ένα επιπλέον βοήθημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η πνευματική προσφορά του Γέροντα Αυγουστίνου της Καλύμνου

Νέα ανακοίνωση από Π.Ε.Ν.Ε.Ν για το “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ”: Οφειλές δεδουλευμένων 170.000 ευρώ σε 10 άτομα.- ΑΝΕΚ: Το ταμείο είναι μείον, δεν υπάρχουν χρήματα!

Γιατί το όνομα Σακελλάρης στην Κάλυμνο εορτάζεται του Αγίου Παντελεήμονα.-Γράφει ο Σακελλάρης Καμπούρης*