Image 469
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΛΥΜΝΟΣΠΑΙΔΕΙΑ

Παντελής Τσάκος: Το Νηπιαγωγείο Βαθέος Καλύμνου ανακαινίστηκε αποκλειστικά από τους γονείς των μαθητών με τη συνδρομή ιδιωτών χορηγών-Απών ο Δήμος! 

Κοινοποίηση

Την περασμένη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, τελέστηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο πλήρως πλέον ανακαινισμένο Νηπιαγωγείο Βαθέος Καλύμνου. Ένα πραγματικό στολίδι.

Στα μέσα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, λόγω της εγκατάλειψης και επικινδυνότητας του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου, η Νηπιαγωγός και τα παιδιά αναγκάστηκαν να “ξεσπιτωθούν” και να συνεχίσουν σε χώρο του Δημοτικού σχολείου.

Οι γονείς των μικρών παιδιών, βλέποντας την αδιαφορία των υπευθύνων για την άμεση επισκευή και συντήρηση του κτιρίου και διαπιστώνοντας με τα λεγόμενα στελεχών της δημοτικής αρχής ότι η υπόθεση θα τραβήξει πολύ, με κίνδυνο και με τη νέα σχολική χρονιά τα μικρά παιδιά να μην μπορέσουν να επιστρέψουν στο σχολείο τους, πήραν την υπόθεση στα χέρια τους.

Με αφορμή την προσπάθεια από πλευράς Δημοτικής αρχής, μετά τον αγιασμό και τις πανέμορφες εικόνες του ανακαινισμένου σχολείου που δημοσιεύτηκαν, να ιδιοποιηθεί το εξαιρετικό αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας των Γονέων του Σχολείου, είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Παντελή Τσάκο.

Ο Παντελής Τσάκος ως εκπρόσωπος των Γονέων των μικρών μαθητών του Βαθύ και συντονιστής των όλων εργασιών για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας που ανέλαβαν ,έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Με μία σειρά στοιχείων ,με αναφορές στην πορεία του όλου έργου και σε όλες τις εργασίες, με κάθε λεπτομέρεια, με ονοματεπώνυμα όλων αυτών που βοήθησαν και συνέβαλαν με κάθε τρόπο στο να ολοκληρωθεί το έργο, να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να επιτευχθεί ο αρχικός στόχος, ξεκαθάρισε ότι η μόνη συμβολή της Δημοτικής αρχής ήταν να διαθέσει 2 εργάτες για τους σοβάδες και τα πλακάκια. Όπως χαρακτηριστικά είπε η Δημοτική Αρχή μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ! Στους 6 μήνες των εργασιών όχι μόνο ήταν παντελώς απούσα, αλλά κάποιοι δημιουργούσαν και διάφορα προβλήματα και εμπόδια στην εξέλιξη του έργου.

Ο Παντελής Τσάκος έβαλα τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και όπως είπε όποιος τα αμφισβητεί ας βγεί δημόσια να εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Μετά από 6 μήνες αποχής από τις κτιριακές μας εγκαταστάσεις, καταφέραμε και επιστρέψαμε στο πλήρως πλέον κτιριακά ανακαινισμένο κτίριο μας και κάναμε τον αγιασμό μας.

Οι γονείς με πολύ τρέξιμο, πολύ κόπο και πολύ προσωπική δουλειά και χάρη σε πολλούς ανθρώπους της κοινωνίας μας, που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις μας για υλικά και δωρεές και τους λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ

Να σημειωθεί ότι ο δήμος μας βοήθησε μόνο με 2 εργατικά χέρια για σοβάδες και πλακάκια!Από εκεί και πέρα όλα τα αναλάβαμε οι γονείς χωρίς καμιά βοήθεια από συλλόγους και δήμο όλα με δικά μας έξοδα και πολύ δουλειά όλο το καλοκαίρι.

Το νηπιαγωγείο είναι πλέον με καινούργιους σοβάδες, πλακάκια υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, καινούργια έπιπλα, από την αρχή καινούργια παιχνίδια, περιφράξεις, καινούργια θρανία.

Τέλος ο Παντελής Τσάκος έκανε ονομαστική αναφορά σε όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο για να ολοκληρωθεί αυτή η δύσκολη πρωτοβουλία που ανέλαβαν, ευχαριστώντας τους για τις δωρεές και τις εργασίες που πρόσφεραν και ιδιαίτερα στους μπαμπάδες που ενωμένοι εργάστηκαν για να παραδώσουν ένα στολίδι.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς ,ενώ παραθέτουμε και φωτογραφίες από το ανακαινισμένο σχολείο σήμερα, αλλά κι κάποιες φωτογραφίες πως ήταν πριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μουσικοποιητική παράσταση “Του ήλιου της πέτρας και της θάλασσας” στις 11/8 στην Κάλυμνο.

Γ. Αμανατίδης: Εννέα εργαλεία ενίσχυσης των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων

Ρόδος: Δικάζεται φορέας του AIDS που κόλλησε επίτηδες τη σύντροφό του επειδή ήθελε να την εκδικηθεί