στεφαδ
ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΛΥΜΝΟΣ

“Σφιχτό” το αγοραστικό κοινό ακόμα και σε μανταρίνια και γλυκο-πορτόκαλα από το Βαθύ Καλύμνου

Κοινοποίηση

Ξεκίνησε η φετινή συγκομιδή και διάθεση μανταρινιών και γλυκο-πορτόκαλων, αλλά και διαφόρων άλλων λαχανικών και ήδη οι παραγωγοί από το Βαθύ Καλύμνου, με τα  αγροτικά αυτοκίνητα τους φορτωμένα, τα διαθέτουν καθημερινά, σε διάφορα σημεία της Πόθιας.

Τον παραγωγό Ηλία Στεφαδούρο με το αυτοκίνητο του φορτωμένο με την πραμάτεια του, συναντήσαμε στην παραλιακή Καλύμνου,μπροστά στο Ηρώον.

Ο Ηλίας μας μιλά για την παραγωγή του, τα είδη που διαθέτει και τις τιμές, αλλά και για τη διαπίστωση του, ότι η ζήτηση δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια, όταν το φορτίο του πουλιόταν αυθημερόν, ενώ περιζήτητα ήταν τα είδη αυτά, στα γειτονικά νησιά στη Λέρο και στην Κω.

 Όπως μας λέει, παρ’ ότι οι τιμές είναι καλές, η ζήτηση έχει περιοριστεί και αυτό οφείλεται στην οικονομική στενότητα και την ακρίβεια των τροφίμων, που αναγκάζει τον κόσμο να περιορίζει τις αγορές του, στις τελείως απαραίτητες, για να μπορέσει να ανταποκριθεί,στα αυξημένα έξοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κ. Φραγκογιάννης: Ενίσχυση διμερούς οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Λιθουανίας

Το τσουνάμι στην Κάλυμνο πριν 67 χρόνια και ο σεισμός της Αμοργού.

Τα 47 εκλογικά Τμήματα Δήμου Καλυμνίων (46 Κάλυμνος-1 Ψέριμος) για Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.